ambrettezaad in parfums

Ambrettezaad, ook wel muskus zaad, geeft parfums een muskachtige geur. Een plantaardig alternatief voor en aanvulling aan musk. Het ruikt rijk, intens, tikje dierlijk en haast nootachtig.

Wat is het?
Abelmoschus moschatus ook wel ambrettezaad, wordt gewonnen uit de hibiscus bloem. Een aromatische en medicinale plant uit de Malvaceae familie, inheems in India, tropisch Azie, Noord-Australie, Afrika en Centraal en Zuid Amerika.

Hoe ruikt het?
hibiscus bloem ambrette zaad
Het zaad heeft een zoete, aanwezige geur, lijkend op musk verbindingen. Het is een rijke, zonnige geur, met nuances van cognac en tabak, met subtiele elementen van sensueel leer en dierlijke noten in de drydown.

Hoe wordt het gebruikt in parfums?

Van de zaden van de Hibiscus kan een absolue en aromatische olie geëxtraheerd worden.
Ambrette zaad is een zeer geschikt fixatief en wordt zowel om haar geurkarakter als om haar fixerend vermogen gebruikt door parfumeurs. Daarmee is het ook een natuurlijke vervanger van synthetische musks.
Het haalt de natuurlijke kwaliteit van de ingrediënten omhoog en zorgt voor een langaanhoudend effect op de huid. Er zijn mensen die de geru van ambrettezaad met veel moeite kunnen waarnemen (selectieve anosmia).

In onderstaande geuren komt het ambrettezaad goed tot zijn recht. Meer parfums met ambrettezaad zijn te ontdekken in onze uitgebreide selectie met ambrettezaad als ingrediënt.