Wat is het?
Iso-E Super is een modern ingrediënt gebruikt in parfums. Deze wonderlijke naam is de handelsnaam voor een synthetische geurstof en is van het parfumhuis IFF (een van ’s werelds grootste producenten van geur- en smaakstoffen).

Gelukkig bestaat deze relatief korte handelsnaam, anders hadden we dit veel toegepaste parfum ingrediënt steeds moeten benoemen met zijn volledige chemische naam: “7-acetyl-1,2,3,4,5,6,7,8-octahydro-1,1,6,7-tetramethyl naphthalene” oftewel “1-(1,2,3,4,5,6,7,8-Octahydro-2,3,8,8-tetramethyl-2- naphthalenyl)-ethan-1-one” ;-) Voor de (chemische) liefhebbers onder ons, de molecuul formule is C16H26O. 

Hoe ruikt het?
Iso-E Super heeft een sandelhout-achtig/cederhout-achtige geur, zacht en subtiel. Het wordt door IFF omschreven als “smooth, woody, amber and velvety”. 
Op een geurstrookje komt Iso-E Super niet goed tot zijn recht, maar op de huid en in combinatie met andere ingrediënten, ontvouwt het zich in alle volheid. 

Hoe wordt het gebruikt?
Iso-E Super wordt al tientallen jaren gebruikt in parfums maar ook in shampoo,
deodorants en huishoudelijke producten, zoals wasmiddelen. 
Musks, bloemen en hout-akkoorden laten zich goed combineren met Iso-E Super. Zelfs fruit-akkoorden krijgen extra diepte door dit geliefde ingrediënt bij parfumeurs.
Door de lange houdbaarheid op de huid en ‘diffusion’, is Iso-E Super een geliefd element in de palet van parfumeurs, met name de minimalisten zoals Jean-Claude Elena.