Wat is het?
Kaneel is sinds de 16de eeuw een zeer geliefd specerij. Het ingrediënt is wereldwijd bekend in warme wijn en in gebak. In de oudheid was kaneel een mooi geschenk voor koningen en gasten.

De kaneelboom groeit in tropische gebieden, voornamelijk in India en Sri Lanka. Het is een altijd groene boom waarvan de schors elke twee jaar geoogst wordt. De schors wordt in kleine stukjes uitgeschraapt en 24 uur te drogen gelegd. De geur wordt door stoom destillatie uit deze (kaneel)stokjes gehaald. De parfumolie die daarbij vrij komt wordt het meest gebruikt in parfums.


Eigenlijk kan je alles van de kaneelboom gebruiken voor de geur. Naast de schors kan men van de bladeren door middel van stoomdestillatie olie worden verkregen. Deze olie is goedkoper dan de olie uit de schors en wordt ook in parfums gebruikt maar je vindt hem vaker terug in zeep en eten. De pitten van de vruchten bevatten kaneelwax, wat gebruikt wordt in geurkaarsen.

Hoe ruikt het?
Kaneelstokjes ruiken warm, vol, licht fruitig, peperachtig en vanille-achtig. De kaneelbladeren ruiken kruidig, houtachtig en een beetje metalig.

Hoe wordt het gebruikt?
Kaneel wordt als smaakmaker gebruikt in eten, snoep en al sinds de Egyptenaren gebruikt in parfums.

In onderstaande geuren komt kaneel goed tot zijn recht. Meer parfums met kaneel zijn te ontdekken in onze uitgebreide selectie met kaneel als ingredient.