Ook wel als kardemon en cardamon geschreven.

Wat is het? 
Kardemom (elettaria cardamomum) is familie van gember en uniek in zowel geur als smaak. Het wordt veel gebruikt in de Indiase keuken (curry's!), maar ook in koek en gebak. 

Na vanille en saffraan is kardemom het meest kostbare specerij per gram.

Kardemom groeit als peulen in ondermeer landen in Guatamala en India. De peulen worden zo snel mogelijk gedroogd, daarna kunnen zowel de hele peulen als de zaden en de zaaddozen worden gebruikt. Uit de kardemompeulen kan wel 8% essentiële olie gewonnen worden.

Hoe ruikt het?
De smaak en geur zijn intens aromatisch en fris. In de verte heeft het wat weg van citrusvruchten als bergamot, maar heeft ook associaties met mint, kamfer en eucalyptus. In onderstaand filmpje benoemt een parfumeur het zo poetisch als 'lasersharp freshness'.

Hoe groeit kardemom en hoe wordt het geoogst?
Bekijk ook het mooie filmpje van Firmenich over kardemom in Guatamala:

 

In onderstaande geuren komt kardemom goed tot zijn recht. Meer parfums met kardemom zijn te ontdekken in onze uitgebreide selectie met kardemom als ingredient.