Peper in parfums kan een heel scala aan geuren opleveren. Van pittig (zwarte peper), tot sprankelend (roze peper), tot groen in groene geuren. Er is een hele wereld te ontdekken, met onze collectie pepergeuren kun je ze allemaal ontdekken. 

In parfum wordt essentiële olie uit alle pepersoorten verkregen via stoomdestillatie van de geplette, gedroogde vruchten van de tropische peperplant.

Hoe groeit de peperplant?

De peperplant is een schaduwgroeiende slingerplant die tot 15 meter hoog kan worden. De plant heeft veel vocht nodig, en een hoge temperatuur. De plant draagt bessen van ongeveer 5 mm groot. De groene bessen groeien in trosjes van ongeveer 12 cm lang. Van dezelfde plant komen vier verschillende peeperkorrels met een eigen karakter.

Groene peper is de onrijpe vrucht van de plant waarvan de bessen geconserveerd worden in azijn of zout water.

Witte peper zijn de rijpe bessen van de peperplant waarvan de schil losgeweekt is in water.

Rode peper ontstaat als de peperbes aan de plant rijpt. Eenmaal gedroogd krijgt de bes een roodbruine kleur en wordt wat zoeter en zachter van smaak.

Zwarte peper ontstaat uit de onrijp geoogste groene bessen, die bij het drogen bruin tot zwart worden. De buitenkant van de zwarte peper is gerimpeld. 

Hoe ruikt zwarte peperolie?

Zwarte peperolie heeft een kenmerkende aromatische frisse opening die perfect versmelt met hartnoten. De essentiële olie van zwarte peper is anders dan de geur van versgemalen, gedroogde bessen die we gebruiken om voedsel op smaak te brengen. De olie is opvallend fris-kruidig, terpeen en aromatisch met een frisheid die doet denken aan citrus. 
Zwarte peperolie geeft een divers geurprofiel aan parfums. Gebruikt in kleine hoeveelheden kan het andere materialen accentueren, gebruik je er veel van samen met houtnoten dan krijg je een kruidigheid die haast rokerig wordt.