Jean-Claude Ellena - Perfume Lounge

"Smell is a word, perfume is literature."
" Perfumery as any art needs meaning, have to make sense, perfumes have to tell stories. 
Stories make us hope, make us dream."
- Jean-Claude Ellena

In onze collectie genieten we van de signature van masterperfumer Jean-Claude Ellena in zijn parfums voor The Different Company. Door de jaren heen heeft Jean-Claude zeer vele toonaangevende parfums op zijn naam staan, waaronder First voor Cleef & ArpelsTerre d’Hermès (2006) voor Hermès en het prachtige Bois d’Iris (2000) voor The Different Company.
De familie Ellena is al generaties lang werkzaam in de parfumindustrie. Jean-Claude Ellena’s vader was parfumeur en zo rolde ook Jean-Claude en zijn broer Bernard in het vak. Op zijn 16de liep Jean-Claude zijn eerste stage in de fabriek Antoine Chiris en op zijn 20ste begon hij als een van de eersten aan de parfumeursopleiding van Givaudan
Niet verwonderlijk dat dochter Celine Ellena ook het vak van parfumeur koos!

In 2004 werd hij gevraagd als huisparfumeur van Hermès en nam zijn dochter Celine Ellena het over bij The Different Company. In 2017 volgde Christine Nagel hem op als in-house parfumeur voor Hermès.

Jean-Claude Ellena is vooral geliefd en gekend om zijn geheel eigen en elegante stijl van sobere en minimalistische formuleringen. Met minder ingrediënten meer bereiken, hier herkennen we zijn vakmanschap!

Naast parfumeur is Jean-Claude ook auteur van een aantal boeken over parfum; Le Parfum, Perfume: The Alchemy of Scent en Journal d’un Parfumeur (The Diary of a Nose).