Patricia de Nicolaï, eigenaar en parfumeur van Nicolai, wordt door Luca Turin geroemd als “één van de onbezongen grootheden in de wereld van parfumerie” en we zijn dit volledig met hem eens.

Als directe afstammeling van de Guerlain familie was Patricia al geen vreemde in de haute parfumerie. Patricia groeide op, achter-kleindochter van Pierre Guerlain, en studeerde aan de klassieke parfumeurs opleiding in Versailles ISIPCA.

Vanwege haar opvallende creativiteit en vakmanschap ontving Patricia als eerste vrouw, in 1988 de prijs voor Beste Internationale Parfumeur van de Franse Vereniging van Parfumeurs en werd zij onderscheiden met de Franse Legion d’Honneur voor haar betoverende Number One creatie.

Pionier in de niche parfumerie nam zij in al in 1989 de moedige beslissing op haar zelfstandige parfumhuis te starten. Ze borduurt voort op een traditie van de elegante Franse parfumerie en maakt daarbij gebruik van verfijnde natuurlijke grondstoffen met een chique persoonlijke stijl.

Naast haar eigen bedrijf is ze sinds 2008 President van de Osmothèque, hèt parfum museum en internationale parfum archief in Versailles op de campus van de befaamde ISIPCA parfumeurs opleiding. In 2014 kwam Patricia's zoon Axel in het bedrijf en runnen ze gezamenlijk dit o zo Franse parfumhuis.

Haar huisparfums (roomsprays, geurkaarsen, bamboestokjes) zijn zeer geliefd vanwege hun kwaliteit en langaanhoudende karakter.
Van haar parfums voor de huid, wordt haar creatie New York door Luca Turin met 5 sterren gewaardeerd als 'one of the greatest fragrances in history'.