Pierre Guillaume - Perfume Lounge

Pierre Guillaume is geboren op 12 februari 1977 in Clermont-Ferrand. Na een studie scheikunde, begon hij te werken bij zijn vaders bedrijf, Laboratoire de FormulationIndustrielle.

In 2002, toen hij net 25 jaar was, lanceerde hij zijn eerste compositie met de naam “Cozé”. Chandler Burr, een gerenommeerde Amerikaanse, parfum criticus voor o.a. de New York Times & GQ USA, beschreef deze geur als “the coolest of new European fragrances from a young French chemist”.
Dat was het begin van zijn carrière en eigen parfumeriehuis; Parfumerie Générale(met een referentie naar zijn initialen). 

Pierre Guillaume maakt gebruik van vernieuwende processen om geuren te creëren. In zijn parfums herken je zijn persoonlijke stijl, met geuren van hoge kwaliteit die lang op de huid waarneembaar blijven zonder te overheersen.
Zoals hij zelf zegt; de mooiste geuren moet je van dichtbij ontdekken, in de nek, bij de borsten of schouder.

Vandaag de dag heeft Pierre Guillaume meer dan zestig geuren op zijn naam staan. Die hij creëerde vanuit zijn eigen visie en in financiële onafhankelijkheid. Hij produceert zijn geuren zelf in zijn eigen studio in Frankrijk. Zijn parfums worden verkocht in meer dan 200 winkels over de hele wereld, waarvan twee zijn eigen winkels zijn. In Nederland heeft Annindriya Perfume Lounge exclusiviteit op de verkoop van zijn belangrijkste lijn; Parfumerie Générale. Zijn merk Huitième Art is nu ondergebracht onder zijn merk en heet Pierre Guillaume - Collection Noire. Samen met de Croisière Collection die nu heet Pierre Guillaume - La Croisière.