Met veel respect ontmoetten wij in de lente van 2016 de Japanse parfumeur Satori Osawa van het merk Satori. Haar authentieke parfums zijn sindsdien in Europa exclusief verkrijgbaar in onze winkel in Amsterdam.

Satori Osawa is een onafhankelijke parfumeur uit Japan. Ze is geboren in Tokio waar ze Fragrance Design and Perfumery studeerde onder leiding van meesterparfumeur Kenji Maruyama. In 2000 startte ze haar eigen exclusieve en bijzondere merk “Parfum Satori”.
Japan en geur

In het boeddhisme en shintoïsme worden geuren ritueel gebruikt, vooral om de ruimte te begeuren. Dit verklaart mede de afkeer van zware aanwezige parfums in de Japanse cultuur. Het parfumeren van het lichaam werd pas later in de huidige mildere vormen van deze godsdiensten enigszins geaccepteerd.

In combinatie met de vaak hoge luchtvochtigheid hebben lichte delicate parfums verreweg de voorkeur van Japanse parfumliefhebbers. 
Authentieke stijl

De parfums van Satori Osawa worden alom bejubeld om hun authentiek Japanse stijl en kenmerken. De focus ligt op aandacht voor detail, subtiliteit, ingetogen luxe en hoogwaardige materialen. 
Voor het eau-de-parfum Satori is een exclusieve Chatsubo verpakking beschikbaar, waar al deze details tot uitdrukking komen.Satori Osawa is een onafhankelijke parfumeur uit Japan. Ze is geboren in Tokio waar ze Fragrance Design and Perfumery studeerde onder leiding van meesterparfumeur Kenji Maruyama. In 2000 startte ze haar eigen exclusieve en bijzondere merk “Parfum Satori”. 

Bekijk ons vlog over vier van Satori Osawa's geuren. Of luister naar BNR FD Persoonlijk on Air waar Tanja Deurloo vertelt over Japanse geuren.

Satori Osawa bezocht de Perfume Lounge in 2016, 2017, 2018 waarna we de door haar geïnspireerde vlog maakte.