Il Dieci Antonio Gardoni Bogue Profumo Francesca Bianchi Cuir Soyeux - Perfume Lounge

In oktober 2019 bestond Perfume Lounge 10 jaar, dit hebben we groots gevierd met twee speciale limited editions en een feest/lanceringsevenement waar beide parfumeurs aanwezig waren.

De creaties van onze getalenteerde parfumeurs
Francesca Bianchi en Antonio Gardoni van Bogue Profumo maakten voor ons een eigen parfum in een gelimiteerde oplage. 
Il Dieci van Bogue Profumo for Perfume Lounge is een zonnige sandelhout geur.  Cuir Soyeux, het parfum van Francesca Bianchi is een iris geur, smeuïg en vol met een vintage vibe. In beide parfums ruik je de karakteristieke stijl van deze makers, waar wij zo dol op zijn.
Wij zijn erg blij en dankbaar voor de geweldige samenwerking met deze parfumeurs, het oog voor detail en hun enthousiasme gedurende het hele proces.

Onverwacht populair
Beide parfums kregen zeer lovende reviews en ondertussen zijn ze allebei uitverkocht, Il Dieci zelfs binnen 2 weken! In overleg met de parfumeurs gaan ze niet meer gemaakt worden, want het was een gelimiteerde oplage.
We nodigen u uit om in de winkel deze geuren te komen ruiken en ervaren uit de laatste tester. 

Il Dieci - Bogue Profumo voor Perfume Lounge

Het ultieme sandelhout parfum

Il Dieci - Bogue for Perfume LoungePackshot Il Dieci - Bogue Profumo for Perfume LoungeIl Dieci betekent 'de 10' en dit parfum staat in teken van ons 10-jarig bestaan. De keuze voor een houtachtig parfum is gebaseerd op de houtlijnen in de huisstijl van Perfume Lounge, deze vindt je ook terug als gravure op da achterkant van de flacon. Daarnaast heeft de handgemaakte houten dop het logo van de winkel (een neusje).

Hoe ruikt Il Dieci?
De geur opent met een op zonnige explosie van citrus en decadente hoeveelheden kostbare en duurzaam geproduceerd sandelhout, wat de geur smeuïgheid geeft die de gehele draagtijd op de huid waarneembaar is. Verder ruik je warme benzoïne hars en het aromatische van cipressen, dennen, jeneverbes en de naalden van de jeneverbesstruik. Bijenwas in de basis geeft het parfum een comfortabele warmte. 

Cuir Soyeux - Francesca Bianchi voor Perfume Lounge

Donker, zijdezacht met een 'dirty' randje
Bottle Cuir Soyeux Francesca Bianchi for Perfume Lounge

Voor Cuir Soyeux Francesca liet zich hierbij inspireren door 2 favoriete parfumingrediënten van Phine en Tanja; leer en iris, een klassieke combinatie maar niet makkelijk. Het lukte Francesca om deze noten te vertalen in een spannende extrait de parfum met een geweldige 'longevity'.

Wat ruik je in Cuir Soyeux?
De extreem hoge dosis iris boter, heliotropine en musk geven Cuir Soyeux een fluweelachtige poederigheid. De volle bloemen in het hart, magnolia en narcissus, maken de geur weelderig en diep. Lekker veel labdanum en sandelhout geven warmte en een zweem van leer. Het leer in dit parfum is dat van een vintage geur; vol, donker en gedragen door bloemen. 

Cuir Soyeux - Francesca Bianchi for Perfume Lounge ambience