Aquatische parfums zijn parfums die vaak geïnspireerd zijn op water, die heel fris en schoon ruiken en nooit 'in your face' zijn. Maar sommige parfumeurs durven het aan om de dieptes van de zee, het zout, de algen en het spannende te onderzoeken. Dus ga mee op deze ontdekkingsreis die eerder een nieuwjaarsduik is dan ontspannen aan een azuurblauwe zee.

Aquatische parfums bij Perfume Lounge onze top 6 beste spannende aquatische geuren

1. Acqua di Scandola - Parfum d'Empire
De parfums van Marc-Antoine Corticciato zijn gelaagd, vol en spannend. Acqua di Scandola is warme zee, rotsen, algen en zon in een parfum. Spannend en toch draagbaar. 

2. Aura Maris - Lorenzo Villoresi
Vaak genoemd al en met recht, dit is een aquatische geur die ook de door de zon opgewarmde begroeiing van de kustlijn meeneemt. Vrolijk, warm en toch aquatisch.

3. silencethesea - strangelove
In de categorie van andere aquatische geuren is dit zeker een parfum wat je geroken moet hebben. Voor mij een geur die absoluut het ziltige, zware van de zee vangt. Dit is een heel spannende geur, die ik zelf in kleine hoeveelheden zou sprayen (bijvoorbeeld in de lucht te sprayen en door de 'verstuiving' te lopen) 

4. Louis - The Zoo
Niet wat je meteen een aquatische geur zou noemen, Louis heeft ook zeker een kruidige inslag maar de combinatie met dat lichte aquatische maakt dit parfum met recht spannend en een tikkeltje aquatisch.

5. Pacific Rock Moss - Goldfield & Banks
Dit parfum zou ik als het meest toegankelijk van dit lijstje beschrijven maar door de toevoeging van salie en geranium wordt het toch een spannend parfum wat ondanks dat ze aquatisch is, niet gaat vervelen.

6. Megamare - Orto Parisi
Een musky, aquatisch parfum met heel lange sillage, ook één om met mate te sprayen want hij kan teveel worden. Maar zeker een spannend aquatisch parfum wat thuishoort in dit lijstje.