In deze maanden kunnen we allemaal wel wat positiviteit en een dosis optimisme gebruiken.

Graag stel ik mijn huidige favoriete optimistische parfums voor waar ik blij van word. Ik ervaar deze parfums als heerlijk 'uplifting'; ze geven me, elk op een andere wijze, een optimistisch steuntje in de rug.

Tanja

1. Piper Nigrum van Lorenzo Villoresi, echt een parfum met een sprongetje. De zwarte peper is verfrissend en opwekkend gecombineerd met pepermunt, mirre en anijs.

2. De naam Smile & Shine (The Zoo, Christophe Laudamiel) is perfect gekozen. Dit parfum tovert een glimlach op mijn gezicht en ik word in gedachten getransporteerd naar de citrus boomgaarden in Calabrië, Zuid-Italie. 

3. Een van mijn eerste parfum-liefdes, Royal Bain de Caron, brengt me een heerlijk comfortabel gevoel met haar vanille, sandelhout en amber basis. Het omhult me als een omhelzing en maakt dat ik alles luchtiger zie.

4. Dansen, onbezonnenheid, alles niet zo zwaar nemen. Bij het parfum Absinth (Nasomatto) kan ik een optimistisch huppeltje bijna niet onderdrukken!

5. Hoe zouden de Perzische feesten ruiken? Fetes Persanes (Parfums MDCI) met haar sappige, warme, lichtvoetige karakter doet schaduwen verdwijnen.

6. Bij de opening van Still Life (Olfactive Studio) denk ik bij de sprankelende top van ondermeer yuzu aan champagne belletjes en glitterjurkjes, een feestje in een flesje!