Ook dit jaar is mijn koffer goed gevuld - want je weet maar nooit - en natuurlijk ook zeker met parfums zodat ik op reis kan kiezen.

Als liefhebber van parfums met iris, zit er altijd een geur met iris in mijn koffer en dit jaar gaat Diamond Jubilee van Grossmith mee. Dit is een 'transparante', koele iris met karakter. Vaste zomergeuren en reisgenoten voor mij zijn Aura Maris van Lorenzo Villoresi en Osmanthus van The Different Company - ook 'light-weight' geuren met karakter.
Als tegenhangers voor deze lichtgewichten, gaan Shalini's signature parfum en Pichola van Neela Vermeire mee. Deze twee tuberoos geuren zijn krachtig en zwoel zonder ooit te bedwelmend te zijn.

Let er wel op, als je gaat vliegen dan kunnen flessen daaronder lijden (druk in de ruimbagage, koffers waar mee gesmeten wordt etc.). Je kunt een kleine voorraad van jouw favoriete geur ook meenemen in een hervulbare tasverstuiver. Of denk ook eens aan Maison Francis Kurkdjian's Fragrance Wardrobe, samen met de Globe Trotter, uw ideale reisgenoot. Altijd een parfum bij de hand voor elke gelegenheid!