[[ product ]] is toegevoegd aan uw [[ cart_link ]]. [[ continue_link ]] of [[ checkout_link ]]. winkelwagen Verder winkelen bestellen

Scent stories

De zon in een flesje, de zon op je huid

De zon in een flesje, de zon op je huid

Geniet van zonnige geuren

Ruik de zon in onze selectie sprankelende parfums, van citrusfris tot sensueel warm, van romantische oranjebloesem tot de geur van zonnebrand. 

Let op parfum gebruik op de huid in de directe zon

Als je vol de zon in gaat, zoals op het strand of een zonovergoten terras, ben dan terughoudend met parfumgebruik direct op die delen van de huid die direct blootgesteld zijn aan zonlicht. Bepaalde ingrediënten in parfums kunnen namelijk een overgevoeligheid veroorzaken voor UV licht en pigmentvlekken geven. 
Vooral etherische olie uit lavendel, citrus en bergamot kunnen irritatie veroorzaken (zelfs wanneer gebruikt in massage olie).

(Zie onder deze blog extra informatie van de Nederlandse Cosmetica Vereniging over zon en cosmetica gebruik.)


Als je wilt genieten van je parfum in de zomer, spray het dan ook eens op een handdoek, kleding* of in je haar.  Op deze manier kun je genieten van je favoriete geur, terwijl je geniet in de zon!

(* Voorzichtig bij delicate stoffen als zijde en bij niet kleurechte stoffen: parfums kunnen hier vlekken veroorzaken.)

Onze suggesties zomerse parfums

Om nog verder in een zomerse stemming te komen: kijk eens via de zoekfunctie waar je favoriete zomerse ingrediënten in zitten: wat te denken van frisse munt, cocos, vijg, aardbeien, neroli, jasmijn of zelfs mojito-cocktail!

Ervaar de zon in een flesje bij:
 • Sable et Soleil, Phaedon: de tropische zon op je crèmige huid.
 • Still Life in Rio, Olfactive Studio: met een rum cocktail in de hand!
 • Musc Monoi, Nicolai: de blije verzorgde geur van zonnebrandlotion.
 • Aura Maris, Lorenzo Villoresi: al de frisheid van de Mediterrane zee en kust.
 • Entre Ciel et Mer, Croisiere Collection: begeerlijke maritieme geur.
 • Eau Radieuse, Humiecki & Graef: verkwikkend en verkoelend.
 • Sex and the Sea, Francesca Bianchi: sensueel en onderscheidend!
 • Azemour, Parfum d'Empire: waan je in een sinaasappel boomgaard in Marokko.
 • Aqua Celestia, Maison Francis Kurkdjian: sprankelende frisheid.
 • Dilettante, Hiram Green: een ode aan oranjebloesem, 100% natuurlijk.

 • Laat je verder inspireren en meevoeren naar zomerse bestemmingen door onze geurexperts Tanja en Phine tijdens de review van vijf zomerse parfums. Allen zeer geschikt voor zonnig weer en als het dan even minder zonnig is, je de zon in een flesje brengen!  Bron Nederlandse Cosmetica Vereniging:

  WELKE PRODUCTEN KUNNEN HUIDIRRITATIES GEVEN BIJ HET ZONNEN?

  Persoonlijke verzorgingsproducten worden met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Er bestaat een (zeer) kleine kans – iedere huid reageert anders - dat je een reactie krijgt bij gebruik van een product en blootstelling aan de zon. Producten die een reactie kunnen veroorzaken bij gebruik en blootstelling aan de zon zijn: medicijnen, sommige parfums (zie onderstaand) en UV-filters in anti-zonnebrandmiddelen. Ook bepaalde middelen tegen muggenbeten, sommige etherische oliën (bijvoorbeeld: bergamot, sinaasappel, grapefruit, citroen, limoen), ook bepaalde planten (zoals berenklauw, selderij, peterselie, dille of Sint-janskruid) kunnen mogelijk een reactie veroorzaken. In huidverzorgingsproducten zijn de concentraties van deze stoffen doorgaans te laag om in combinatie met blootstelling aan de zon huidirritatie te kunnen veroorzaken.

  In deze gevallen gaat het om een fotoallergische reactie, een allergie voor een stof als er ook blootstelling is aan UV-licht en niet bij blootstelling aan het product zelf (dat wordt contactallergie genoemd). De kans op een fotoallergische reactie is naast de concentratie ook afhankelijk van een groot aantal andere factoren, zoals zonkracht, de hoeveelheid van product dat wordt aangebracht, de persoon zelf, enzovoort.
  Los van de oorzaak, ga uit de zon als je huid vreemd reageert zoals bijvoorbeeld uitslag, jeuk of erg snelle verbranding en raadpleeg eventueel je huisarts. 

  KAN IK PARFUM DRAGEN ALS IK DE ZON IN GA?

  In combinatie met zon kunnen sommige parfums een (allergische) reactie veroorzaken. Iedere huid is uniek en het kan zo zijn dat je gevoelig bent voor een bepaalde stof in parfums en in combinatie met UV-stralen komt deze tot uiting. Deze reactie treedt meestal 24 tot 48 uur na de zonblootstelling op. 

  Als je uitgebreid gaat zonnen kan je als (tussen)oplossing parfum op je kleding of in je haar sprayen.
  Los van de oorzaak, ga uit de zon als je huid vreemd reageert zoals bijvoorbeeld uitslag, jeuk of erg snelle verbranding en raadpleeg eventueel je huisarts.

    

    

    

   Reageer

   TEST