‘A perfume tells more about you than your handwriting’ 
Parfum is een prachtige uitdrukking van je persoonlijkheid en stijl. Maar net als dat je niet snel naar de supermarkt gaat in een avondjurk, kan je parfums aanpassen aan de gelegenheid, of het nou voor werk is, een concert of een etentje, er zijn vele mogelijkheden. Ook voor de seizoenen kan je je parfums aanpassen. Waarschijnlijk neig je automatisch naar verschillende parfums wanneer de temperatuur stijgt dan wanneer het tijd is voor warme chocolademelk bij het haardvuur. Daarnaast kan je stemming de keuze in welk parfum je zin hebt, sterk beïnvloeden. Maar hoe bepaal je wat wanneer te dragen?

Annindriya Perfume Lounge

geurfamilies - Annindriya Perfume LoungeBouwen aan jouw geurgarderobe
Stap 1 'Perfect basics' 
Een geurgarderobe samenstellen, verschilt niet veel van een normale garderobe kiezen. Het begint bij jezelf, je kiest één of twee geuren waar jij je comfortabel bij voelt en die altijd kunnen.
Voor het vinden van jouw comfort zone kunnen geurfamilies helpen. Geurfamilies zijn een manier om alle verschillende parfums te categoriseren.

Het combineren van basics 

Basics in kleding zijn op veel manieren te combineren. Ook in parfums werkt dit zo. Minimalistische geuren kun je op zichzelf dragen als je in een rustige bui bent maar je kan ze ook dragen over een andere geur om net dat beetje 'oompf' te geven. Dit noemen we layeren, in deze selectie parfums voor layeren vind je voorbeelden van parfumbasics om mee te spelen.

Stap 2 'Het uitbreiden van de collectie'
Als je jouw basisgeur(en) hebt gevonden, dan kun je gaan experimenteren met layeren, maar ook met verschillende stijlen in parfums afhankelijk van jouw stemming of voor een bepaalde gelegenheid. Wellicht ontdek je dat je naast die ene geur die je altijd draagt je nu veel meer geuren wil die passen bij de stijl of activiteit van die dag.

man clothing - Annindriya Perfume LoungeTips voor verschillende gelegenheden:
Werk, sollicitatiegesprekken, belangrijke afspraken etc. hier is het beste om niet te veel en niet te zware geuren te dragen, wat niet betekent dat ze saai hoeven te zijn! Durf wel kleur te bekennen en je persoonlijkheid te laten doorklinken. Maar kies een geur met niet te veel sillage (trail, geurspoor).
Party-time dit betekent alles is toegestaan, een groot feest kan een grootse geur hebben, als dat voor jou goed voelt. Lees ook ons blog over feestparfum tips.
Etentjes vragen om een subtiele geur, je wilt niet iemand anders geur 'eten'.

Andere tips voor gelegenheden en stijlen in geuren, zie onze Perfume Finder onder Thema's.