Vraag jij je soms ook af of je jouw parfum goed opbrengt? Vrees niet, er zijn geen harde regels over hoe je je parfum draagt.
Wij hebben wel een paar tips voor jou om optimaal te kunnen genieten.

Waar draag je parfum

Warme plekjes
Parfum heeft warmte nodig om mooi te kunnen verdampen. Dus alle plekjes waar het warm is, de zogenaamde pulse points (waar de bloedvaten dichterbij de oppervlakte liggen), zijn goede plekken. 
Traditionele tips: in de nek en hals, achter de oren, op de polsen (dan ruik je het zelf goed) en in je decolleté. Meer experimentele plekken, maar minstens zo doeltreffend: je huid om en in de navel, de binnenkant van je ellebogen en of de knieholtes. Dit kan zelfs fijn zijn bij heel heftige parfums, zodat ze niet zo dichtbij jouw neus zitten.

Baccarat Rouge 540 hairmist Maison Francis Kurkdjian - Perfume Lounge
Haar en parfum In haar blijven geurmoleculen erg goed hangen. Dus voor mannen in het borsthaar en voor vrouwen in lange lokken. Let wel op dat alcohol je haar wat uitdroogt. Daarom zijn er ook hairmists verkrijgbaar zonder of met een laag gehalte aan alcohol.

 

Op zoek naar bijzondere parfums die bij jouw passen? 
Wij hebben een collectie exclusieve parfums die je niet overal vindt en wij specialiseren ons in persoonlijk parfumadvies. In onze boetiek in Amsterdam helpen we je graag zelf en online kan zoeken met onze Parfumwijzer bekijken of doe de Parfum Scan en ontdek welke parfums bij jou passen.

Parfum Scan - Ontdek welke parfums bij jouw passen

 

Hoeveel parfum spray je op?

splash perfume - Annindriya Perfume Lounge
De concentratie van een parfum bepaalt de sterkte. Wij raden aan spray 2 tot 4 keer naar gelang hoe sterk het parfum is en hoe sterk je wilt ruiken. In dit geval, less is more, je wilt niet dat de hele kamer je ruikt als je ergens binnenkomt. Dat je iemand pas ruikt als je dichtbij hem of haar staat, is veel intiemer. Lees ook ons blog over parfumconcentratie.

 

Wanneer breng je parfum opnieuw aan?
Als je je eigen parfum niet meer ruikt, kan het zijn dat je hersenen de geur niet meer registreren maar dat je wel degelijk nog heerlijk ruikt. Vraag daarom altijd eerst iemand uit uw omgeving of zij nog wat ruiken. Is dat niet zo, dan kan je opnieuw parfum opspuiten.

Moet je een parfum wrijven?
Door je parfum te wrijven na het opspuiten, maak je de geur sneller warm, wat de ontwikkeling van de geur op jouw huid versnelt. Dit zorgt ervoor dat je een deel van de top en hartnoten sneller ruikt. Een geur opspuiten, langzaam warm laten worden door de huid en in zijn eigen tempo laten verdampen, is het meest optimaal voor een parfum.
Maar kun je moleculen kapot wrijven? Nee, dat is natuurkundig echt niet mogelijk. Het is wel de gebalanceerde creatie van de parfumeur die niet meer 'intact' is en deels 'kapot' gaat, de moleculen blijven wat ze zijn, helemaal intact :-).

strangelove ketting

Parfum op kleding
Heerlijk een sjaal die nog naar jouw favoriete geur ruikt. Parfum blijft namelijk ook lang op kleding zitten. Wees wel voorzichtig en test dit eerst op stukje stof wat niet in het zicht is. Als u parfum op kleding gaat spuiten, doe dit dan van een afstandje en het liefst aan de binnenkant van de stof.
Op delicate stoffen zoals wol en zijde zal parfum vlekken achterlaten.

Let op met sieraden, sommige materialen kunnen dof of aangetast worden door parfum. Doe daarom pas, na het aanbrengen van je parfum, je mooie parels om.

Verdere leestips: Parfum dragen in de zomerHoe bewaar je parfums het beste?


Bekijk hier beneden onze bestsellers