Net als met mensen heb je bij parfums soms wat tijd nodig om een geur te leren kennen. Elk parfum heeft zijn eigen karakter en ontwikkelt zich gedurende de dag en specifiek op jouw huid. 

Daarom hebben wij een sample service zodat je een parfum kan ruiken en proberen op de huid voordat je het koopt. We hebben tips opgeschreven over hoe jij optimaal jouw sample(s) kunt ontdekken. Enjoy!

sample definitie Perfume Lounge

Op papier of op de huid

Je kunt een sample op 2 manieren gebruiken; op papier, een zogenaamde blotter, en op de huid. Op een blotter sprayen, helpt je om een eerste indruk te geven en om het karakter van een geur te bepalen. Daarnaast kan je bepalen hoe sterk een parfum is en of en hoeveel je ervan op wilt sprayen. Daarna kun je het parfum op de huid proberen om te zien hoe deze reageert op jouw huid. Probeer een nieuw parfum altijd eerst op de huid om te zien of het je bevalt, dit voorkomt een miskoop.

Voorbereiding

Het beste is om de geur op een blote huid te proberen waar geen andere geurende producten op zitten, denk bijvoorbeeld aan body lotion. Ook metalen sieraden of horloges kunnen de geur van een parfum beïnvloeden. Dus doe sieraden af voor het opsprayen en check of deze geen geur op de huid hebben achter gelaten.

Opsprayen
spraying a sample

Spray het sample op wat afstand van de huid of blotter, zo kan de geur zich verstuiven en in al haar facetten laten zien. Als je heel dichtbij de huid spuit, dan wordt het een zeer geconcentreerde plek waardoor een parfum anders over kan komen. Hier kun je dus ook mee spelen als je een parfum te sterk vindt, spray het dan wat verder van de huid en kijk of het parfum beter bevalt.

Ruiken
ruiken

Speel met de afstand waarop je een geur ruikt zowel op een blotter als op de huid zo leer je het volledige karakter van het parfum kennen. De afstand waarop je ruikt, helpt je ook te bepalen of een parfum projectie heeft - hoe sterk anderen jouw parfum ervaren - als je dit belangrijk vindt in een parfum, begin dan met ruiken van een afstandje.

Geef het parfum de tijd

De meeste parfums zijn gemaakt om zich gedurende de dag te ontwikkelen. Ruik dus door de dag aan je huid om te zien hoe het parfum zich ontwikkelt. Probeer het bij meerdere dagen en gelegenheden. Mocht je het parfum wat uitdagend vinden, probeer het dan over een week nog een keer. Soms heb je even tijd nodig om aan een geheel nieuw parfum te wennen.

Gelegenheden

Probeer een parfum op verschillende momenten van de dag en voor verschillende gelegenheden. Het maakt uit in geurbeleving wanneer je een geur draagt, is dat naar het werk, een romantisch etentje of op een koude winterdag langs het strand. Sommige geuren passen veel beter bij het ene moment dan bij het andere moment. Verschillende geuren dragen op verschillende gelegenheden kan je ook kanten van jezelf laten zien die je nog niet hebt ontdekt. Het kan erg leuk zijn om parfums uit te proberen voor verschillende stemmingen.

Zit er niet bij wat je zoekt?

Het kan natuurlijk dat je nog niet overtuigd bent van wat je geprobeerd hebt. Probeer te verwoorden wat je niet lekker vindt aan een geur of wat juist wel. Dit helpt je bij je zoektocht naar andere parfums. Natuurlijk, ben je altijd welkom om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder om andere geuren uit onze collectie te ontdekken.
Tip: geef je sample door, misschien ken je iemand waarbij dit parfum wel zou passen. Zo help je hen ook met ontdekken.

Op deze pagina lees je meer over onze sample service.