Geurende houtsoorten en harsen worden vaak vaak gebruikt om hun heerlijke diep-aardse geur. De traditie om houtsoorten als geurend element te gebruiken in rituelen gaat al eeuwen terug.

Zo wordt de recent in het Westen ook meer bekende en zeer populaire houtsoort oudh al 2000 jaar gebruikt in boeddhistische, Arabische en Japanse ceremonies.

Ook in parfums worden verschillende houtsoorten gebruikt, zoals oudh, cederhout, sandelhout, guaiac en zilverspar. Maar heeft u ook al wel eens Palo Santo geroken?

Palo Santo, het heilige hout uit Zuid Amerika

palo santo brandend annindriya perfume lounge Kent u de boom Bursera graveolens, kent u het hout dat in het Spaans 'Palo Santo' (heilig hout) genoemd wordt?  Palo Santo komt uit Zuid Amerika en behoort tot dezelfde familie als de boom waar mirre en frankincense uit gewonnen wordt. Het hout van de boom is zeer populair in bijvoorbeeld Ecuador en Peru. Het is geliefd om zijn geneeskrachtige maar ook spirituele eigenschappen. Door de eeuwen heen brandden de Shamanen Palo Santo net als wierook, om de boze geesten en kwade energie weg te drijven. Ook zou er een rustgevende werking van de geur van het hout uitgaan. 
Hoe dan ook, het ruikt in ieder geval heerlijk! Vol, met diepgang en een lichtzoete melkachtige ondertoon.

Bekijk de review die wij maakte over deze geur met Palo Santo "meditation in a bottle": 

Le15 van The Different Company: