Bekroonde parfums

award-winning perfumes

Net als bij films en muziek zijn er awards in de parfumindustrie.
Graag laten wij je kennis maken met de schoonheden uit onze collectie die werden beloond voor hun innovatie, gedurfde creatie of uitgebalanceerde formule. In dit blog de pareltjes die allemaal op hun eigen manier uniek zijn.

Art and Olfaction Awards

De Art and Olfaction Awards werd in 2013 opgericht als een onafhankelijke beloning om innovatie en experimenteren in parfums en uitmuntendheid in ambachtelijke en onafhankelijke geurcreatie te vieren. Het is een programma van de non-profit in Los Angeles gevestigde ‘The Institution of Art and Olfaction’.

Ganymede

Ganymede - Marc-Antoine Barrois
Dit parfum heeft verschillende prijzen gewonnen. De Fragrance Foundation UK en France awards en ook de Art and Olfaction awards, allemaal in 2020!
Parfumeur Quentin Bisch creëerde deze geur voor en met modeontwerper Marc-Antoine Barrois. Mandarijn en osmanthus geven dit zachte suède parfum een ​​sprankelend tintje. Een modern en tijdloos parfum met een geweldige levensduur.

Hyde - Hiram Green
Winnaar van de Artisan Art & Olfaction Awards 2019.
Diep, donker en ongebruikelijk - rokerig en warm - Hyde is een krachtig parfum dat, hoewel het in eerste instantie als vrij sterk kan worden waargenomen, het je naar binnen trekt en naar zijn verleidelijke diepten voert. We zijn blij om Hiram Green en zijn geweldige parfums te vertegenwoordigen.

Club Design

Club Design / Scent Tattoo - THE ZOO
Winnaar van de Art and Olfaction awards 2018 is dit parfum van Christophe Laudamiel. Een sexy leergeur, die tonen van grapefruit, zwarte bes en hout combineert. Deze creatie is uitgebracht onder twee verschillende namen (Club Design en Scent Tattoo). Sommige mensen zweren dat ze een verschil tussen de identieke parfums ruiken. Heb jij ze beide geroken?

 

Fathom V - BeauFort London
Ook in 2017 won in de categorie 'onafhankelijk' Fathom V van BeauFort London. De eeuwig veranderende toestand van de zee - in constante beweging tussen kalm en wild - is het vertrekpunt in dit parfum. Zout ontmoet aarde, sprankelende kruiden vermengen zich met donkere mossen, heldere bloemen ontmoeten intense donkere kruiden en peper. Een echt spannend parfum, je waant je in een bloemenwinkel.

Ashoka - Neela Vermeire Creations
Ashoka, winnaar van de Art and Olfaction Independent Award 2014, is een prachtige mix van onder meer romige vijgen, lotus, groene noten, witte bloemen, vetiver, tonkabonen, sandelhout en osmanthus. Het is een fris, delicaat vrolijk en tegelijkertijd romantisch parfum.

Fragrance Foundation Hall of Fame

Fracas

Fracas - Robert Piguet
Over een iconisch parfum gesproken! Deze game-changer uit 1948 is het felbegeerde juweel in de kroon van de Robert Piguet-collectie. De legendarische parfumeur Germaine Collier wilde een geur creëren die de drager het gevoel zou geven van een ware femme (of homme ;) ) fatale. Fracas is weelderig en dramatisch met veel tuberoos en jasmijn.
Het ongeëvenaarde kunstenaarschap en nalatenschap heeft Fracas een positie opgeleverd in de Fragrance Foundation Hall of Fame - iets om erg trots op te zijn - Fracas is in de loop van de tijd dè referentie geworden voor alle tuberoos parfums.

Franse awards

Aangezien Frankrijk de eeuwenoude traditie van het maken van parfums heeft, is een Franse parfumprijs zeer prestigieus en kan daarom als een grote eer worden beschouwd.

Tabac Tabou Fifi award

Tabac Tabou - Parfum d'Empire
Tabac Tabou won in 2016 een award de niche parfums categorie van Fragrance Foundation France. Parfumeur Marc-Antoine Corticciato van Parfum d'Empire creëerde deze prachtige geur waar het aromatische van tabakblad centraal staat met de tabakoogst van één jaar. Hiermee laat hij zien dat parfumingrediënten onderhevig zijn aan de weersomstandigheden van een bepaald jaar. Het verschil in het parfum batch van 2016 en 2017 is minimaal maar het laat een interessante uitdaging zien voor alle parfumeurs, hoe houdt je een parfum constant bij elke nieuwe batch.

Corsica Furiosa - Parfum d'Empire 
Het jaar daarvoor won Marc-Antoine Corticciato met Corsica Furiosa de Fragrance Foundation France Fifi Award in the niche parfums categorie. Hiermee bewijst hij dat de klassiek geschoolde parfumeur weet wat hij doet en prachtige gelaagde creaties weet te maken. Corsica Furiosa is een van onze persoonlijke favorieten om haar knisperend groene karakter. Dit onderving Marc-Antoine door lentiscus te gebruiken. Een plantje wat groeit op Corsica en die felgroene, aromatische geur heeft.

Number One Intense

Number One - Nicolaï Parijs
In 1988 werd Patricia de Nicolaï's hoge werkstandaard erkend toen ze de internationale prijs voor 'Best Young Creative Perfumer' ontving van de French Society of Perfumers, voor haar debuutgeur Number One.
Patricia heeft sindsdien constant grenzen verlegd in de wereld van parfums. Naast directeur te zijn van één van 's werelds meest toonaangevende parfum musea; de Osmoteque in Versailles.
Number One is een grote, lichtgroene bloem. Weelderig, vol en verleidelijk gevuld met die ‘jaren tachtig parfum-kracht’. Tuberoos, ylang-ylang, jasmijn, roos, sandelhout, galbanum en musk behoren tot de topingrediënten die bijdragen aan dit prachtige bloemenboeket.

We hopen dat je het leuk vond om over deze bekroonde parfums te lezen, en we nodigen je uit om ze te komen ruiken in de Perfume Lounge.