Parfums dragen op een warme zomerdag of in een warm land. Waar moet je dan aan denken en hoe kan je kiezen welke geuren te dragen. In dit blog vertelt Chester welke geuren hij draagt met warm weer. Leggen we kort uit waarom je bescheiden mag sprayen als het warm is en geeft ieder van ons een tip welk parfum wij heerlijk vinden op een warme, zomerse dag. 

woestijn foto

De tips van Chester

"Reikhalzend kan ik uitkijken naar een warme zonnige zomer. Wandelen langs het strand of door een mooi stadje, of het nu in eigen land is of ergens lekker in Zuid-Europa. 

Waar ik ook blij van word zijn de zomerse geuren; de natuur ruikt anders en de mensen om ons heen beginnen zich te hullen in hun zomerse geur garderobe. 
Als kleine jongen kwam ik vaak in Duitsland op vakantie waar ik menig flesje frisse eau de cologne versleet op de warme dagen. Sinds die tijd is mijn liefde begonnen voor frisse geuren in de zomer; citrus, neroli, oranjebloesem. 

Een paar jaar geleden maakte ik een reis door Oman. Het was er zinderend heet overdag. Ik had geen parfum bij me, op een sample na dat ik in de souk van Muscat van een verkoper kreeg. De man had mij een parfum gegeven met wierook en peper, aanvankelijk voelde ik er niet veel voor dit te dragen: immers ik was neroli en citrus geuren gewend te dragen op zulke dagen.
Toch besloot ik het sample te gebruiken en was aangenaam verrast van het effect van de roze peper in combinatie met de verkoelende wierook op mijn huid.
Na die reis ben ik vaker geuren met wierook gaan dragen tijdens hete dagen. Thuis in mijn parfum collectie pakte ik ook de parfums waarvan ik altijd dacht: die zijn voor koude dagen. Ik merkte dat een deel van deze geuren fantastisch mooi ontwikkelden op de huid tijdens de warmere dagen. Amber, patchouli of juist heftige florals, soms blijkt een zwaarder parfum, mits juist gedoseerd prima te kunnen op hete dagen.
Heerlijk om eens af te wisselen met de wat frissere zomer parfums!

Experimenteer dus naar hartelust met je geur garderobe en kijk hoe elk parfum zich op je huid gedraagt op hetere dagen." 

De wetenschap achter parfums in de warmte

Parfums - en geuren in het algemeen - gedragen zich anders in warm weer. Vooral de combinatie met een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat geurmoleculen zich verder verspreiden en langer blijven hangen. Daarnaast werkt onze neus beter bij warm weer dus merken wij de geuren beter op.
Daarom raden wij aan om met warm weer, en vooral in een warm en vochtig land voorzichtig te zijn met parfum sprayen. Begin met één sprayt en kijk hoe dat gaat. Ook kan je kiezen voor parfums met minder projectie want die zal al meer zijn door de warmte en het vochtige weer. Maar vooral willen wij je uitnodigen om geuren te kiezen uit je collectie die je niet meteen met warm weer zou dragen en er mee te gaan experimenteren. Warmere ambergeuren, zwaardere bloemengeuren maar dus ook zeer kruidige, wierookparfums kunnen in warmte ook heerlijk zijn. 

Zonnige lucht en palmen

Wat draagt ons team?

Hier onze suggesties voor op warmere dagen door het team van de Perfume Lounge:

Chester: Piper Nigrum van Lorenzo Villoresi! De peper prikkelt en verkoelt op warme dagen.
Musc Maori 4 van Pierre Guillaume, een musky chocolade parfum is niet het eerste wat in me op komt bij warm weer, toch werkt het wonderlijk goed op m’n huid, ik voel me er smeuïg door!

Vicky: Orangers en Fleurs van Houbigant, de oranjebloesem bloeit op en gaat echt stralen met warm weer.

Petra: Oriental Mint van Phaedon overdag vanwege de mint en Al Sahra van The Different Company in de avond, dat is een wat warmere en zwoelere geur.

Tanja: Eau Radieuse van Humiecki & Graef, heerlijke verfrissende cologne die nog verkoelender werkt als je hem in de koelkast bewaard. Dan geeft de geur ook letterlijk verkoeling op warme dagen.

Karima: Sticky Fingers van Francesca Bianchi, verleidelijk, donker en heerlijke crèmig op de huid, juist met warm weer!