Een vaak gehoorde klacht: "Ik ruik al snel mijn parfum niet meer na het opdoen…" Het leek ons een goed idee om voor deze vaak gehoorde klacht een paar redenen op een rijtje te zetten.
Lichte parfums

bloemen ruiken

Het kan zijn dat je parfum ook daadwerkelijk vervlogen is, lichte, met name (maar zeker niet alleen) citrus-achtige geuren zijn vluchtiger en verdwijnen ook sneller. Fijn als je dan een kleine tasverstuiver bij je hebt om zo nog een beetje op te kunnen doen.

Mocht je parfum vooral bestaan uit wat vluchtigere topnoten, kun je er ook voor kiezen om te 'layeren'. Over het dragen van verschillende geurende producten over elkaar hebben wij een mooi blog over geschreven, lees hier layeren met parfums. Dit kan door bijvoorbeeld een houtig parfum zoals l'Eau Guerriere (geeft warmte en diepte), een musk zoals Silver Musk (geeft luchtigheid) of een patchouli (geeft een aardse diepte) erover te sprayen. Le Musc et la Peau is ook een favoriet voor het 'layeren'. Dit parfum werkt heel goed met andere geuren, met name florals. Meer tips over layeren vind je op het bovengenoemde blog.

Concentraties

Ook kan je denken aan een sterker geconcentreerd parfum. Sommige merken bieden de keuze: een mooie eau de toilette, een sterkere eau de parfum of zelfs een extrait de parfum. Sterkere concentraties betekent meer parfumolie in de vloeistof en die zal je dus intenser en langer ruiken.
Kijk maar eens in de collecties van Lorenzo Villoresi en Maison Francis Kurkdjian, waar geuren vaak in verschillende concentraties verkrijgbaar zijn.

Droge huid

Het kan zijn dat je een droge huid hebt, dan zullen veel parfums sneller verdwijnen. In dit geval is een geurende (of geurloze) bodylotion, bodycream of een bodyolie een goede oplossing. Want een goed gevoede huid houdt geurmoleculen beter vast. Hier vind je onze collectie huidverzorgende producten.

Gewenning 

Een andere belangrijke reden waarom je je eigen geur niet ruikt, is ‘olfactory fatigue or adaptation’. Dit betekent dat je gewend raakt aan een geur en daardoor niet meer goed waarneemt. Als je afwisselt van geur van tijd tot tijd, kun je dit voorkomen. Dit kan door middel van wat wij een 'parfumgarderobe' noemen. Dat je kan kiezen uit een paar verschillende parfums, afhankelijk van je stemming, activiteit of bijvoorbeeld seizoen.

Een tip voordat je bijspuit

Ook heel belangrijk: mocht je denken dat je parfum niet meer waar te nemen is, check altijd eerst even met je omgeving alvorens bij te spuiten, vaak ruiken andere jou nog wel en zo voorkom je dat je jezelf in een wel erg intense parfumwolk verandert.