Reviews

Based on 1055 reviews
93%
(980)
4%
(43)
2%
(18)
1%
(8)
1%
(6)
M
Maai
Maaike Kamstra
Ze worden nog gemaakt

God dank, ze worden nog gemaakt. Echte parfums. We hoeven niet eerst 100 vintageflessen te kopen om er uiteindelijk te vinden die wel goed ruikt. Hier is het. Vers van de pers. Op parfumblogs zijn er uitgebreide recensies over geschreven. Waaronder Kafkaesque. ook onze aardcriticus Luca Turin heeft zijn zegen over dit parfumkind uitgesproken.

Ik vind het een diepgroene geur die fonkelt in het woud. Een open plek in het bos waar goud licht doorheen schijnt.

Ik heb een parfum verslindende huid. Ik kan er olie opsmeren, lotion, vaseline wat ik maar wil, mijn huid is net zo gulzig als ik zelf ben. Ik had gehoopt dat ze zich dit keer zou gedragen als een echte dame en niet hap, schrok, weg, dit parfum zou verorberen. Dat deed ze dus wel. Ongelofelijk. Bij veel mensen blijft Maai wel 12 uur stralen. Ik ben nog wel haar naamgenootje. Het mocht niet zo zijn.

Ik houd van Maai. Een Meesterwerk. Oude ambacht, geluk in een fles. Jammer dat Maai niet van mij houd.

Heel veel gelezen over dit huis en hopelijk zit er één tussen die wel bij mij werkt.

In iedergeval heel erg bedankt Perfumlounge voor jullie openheid , gastvriendelijkheid. en warmte, Groet van Maaike

M
8.1 L'Ombre Fauve
Maaike Kamstra
Heerlijk Poezenvel

Voor mij is dit een hele warme geur die zoals op veel parfumblogs al is omschreven, als een harige kat met talkpoeder op.

Nu krijg ik niet zozeer de talkpoeder effecten. Ik houd van poederige geuren zoals Teint de Neige o.a. Poeder Wolken heerlijk. Kan mij nooit poederig genoeg zijn.

Ik houd niet van Musk, niet van Amber en ook niet van donkere geuren.

11 jaar geleden om precies te zijn had ik van iemand een proefje ontvangen van L'Ombre Fauve. De geur toen opgedaan maar uiteindelijk afgewassen. Ik weet nog dat ik het begin prachtig vond maar inkort daarna in mijn beleving veranderde in een Koeienvlaai. Een vieze Musk Staart die ik niet trok. L'Ombre Fauve was destijds "de geur" die je MOEST hebben. het was echt een hit onder de pafumista's.

Laten we zeggen dat ik een Johnny come lately ben. Veel behoudender ben dan dat ik aan mijzelf wil toegeven. Anderen zijn alweer hele parfums universums verder en ik kom er ook nog eens achter dat dit inderdaad een prachtige geur is.

Ik vind hem die Amber lekker zoet en behaaglijk, de Musk is de vacht mijn lievelings dier.

Ik zie beelden opdoemen de winter, de liefde van mijn leven houd mij vast, ik hoor kerkklokken luiden want het is Kers. Het sneeuwt, ik ben in Rusland ( Weet ook niet waarom, misschien de associatie met bontjassen, bontkragen en van die enorme mutsen die ze dragen tegen de kou). Er wordt wodka gedronken en iedereen is uitgelaten. Alles klopt.

Gelukkig is deze geur zo nieuw voor mij als pas gevallen sneeuw, kleven er geen oude herinneringen aan. Soms wil je helemaal aan een nieuw hoofdstuk beginnen in je leven., Ik doe dat altijd met het ontdekken en kopen van heel nieuwe geuren.

G
08 Intrigant patchouli
Gianna Nascivera
intrigerende drydown

De sample eerst uitgeprobeerd op het bijgeleverde strookje papier. Het eerste wat ik dacht was "WOW" wat een stralende opening.
Mijn enthousiasme werd behoorlijk getemperd omdat de geur op mijn huid een hele andere opening geeft: tikkeltje scherp, beetje warm/kruidig.
Maar dan komt de drydown en die is intrigerend, vandaar dat het me moeite kost om het te beschrijven. Vol, ietsje donker, warm en dan met een verrukkelijk zoetje.
Voor mij is het een nieuwe ervaring om een geur aan te schaffen op basis van de drydown. Deze moderne oriental past voor mij perfect bij de herfst/winter.
Ik kreeg er bij mijn bestelling een tasverstuiver bij. Hoe leuk is dat!

heerlijk met hoofdletters

jaren geleden aangeschaft na advies van Tanja .Dus redelijke blind buy;) nooit spijt van gehad. Vanochtend stond ik voor de kast waar mijn geurencollectie in staat (donker en flessen in de doos) en ik kreeg ineens weer zin in deze mooie creatie. Wat een fijne opening. uitstekend voor dit seizoen . Een absolute aanrader!

N
Yerbamate
Norma
Donkergroen

Echt een 'groene' geur (en daar heb ik er wat van 😊) kan ik het niet noemen. Begint fris maar wordt snel zwoeler. Op mijn huid patchouli/bloemig met een zweem hout.

M
Ylang Ylang
Maaike Kamstra
Dit is YlangYlang met een Hoofdletter

Vintage Ylang Ylang van Lorenzo Villoresi maakt voor mij in één klap duidelijk waarom ik "head over heals" was op Amaranthine Penhaligon's ( helaas gediscontinueerd), hield van Samsara ( Hield want nu verwatert ) en ook dol was Vanille Galante van Hermes ( helaas krankzinnig duur) Jarenlang heb ik Tubereuse Couture van Pierre Guillaume gedragen. Het waren de grote slokken Ylang Ylang die die mij gek van geluk maakte.

Lang lang geleden, toen ik nog een heel jonge vrouw was viel er een John Travolta look a like,op mij. Ik ben niet bepaald het type kate Moss. Ik was perplexed, verbijsterd en natuurlijk vereerd. Dat dit geluk mij ten deel viel. Lang verhaal kort, zijn lievelingsgeur was Ylang Ylang.

Ik hield toen ook al van geuren, maar had nog nooit stilgestaan bij het begrip parfum noten. Ik hiel van Chanel no 5, van Anais Anais, van Chypre van de Bodyshop. Van Ylang Ylang had ik nog nooit gehoord. Hij brandde pure Etherische olie van Ylang Ylang in zijn huis en overgoot zichzelf ermee. Hij gaf mij boeken over de wijsheid van Indianen en oude sjamanen te lezen, doordrenkt met oude Spirituele wijsheden. Terwijl ik die boeken las rook ik aan de bladzijden. Deze roken letterlijk naar Ylang Ylang.

De relatie duurde niet lang. Hij was een echte player. Ik heb er nooit hartzeer aan overgehouden gek genoeg. Het was heel even dat ik de hoofdrol had in een prachtige film. Voor drie maanden was ik Olivia Newton-John. Ylang Ylang is wel bij me gebleven als souvenir van deze heerlijke romantische affaire.

Lorenzo Villoresi nailed it. Wat een warme pracht van een geur. Rijk, een geur die mij laat ontspannen en blij maakt.

Heb tot nu toe alleen de tester gebruikt. Je begrijpt die fles moet er komen. Heerlijk.

Prachtige ontdekkingsreis

Gister deze set gekocht met de prachtige geuren van Lorenzo Villoresi.
Ik ben helemaal verliefd geworden op zijn geuren. Precies datgene wat ik zoek. Ik zal de geuren per stuk beschrijven. Ik wil deze geuren allemaal. Na een intensieve verkenningstocht in de gewone parfumerie zijn deze geuren rustgevend. Bij Lorenzo is elke geur volkomen uniek met een prachtige diepte. Het klopt gewoon, dat voel ik. De laatste tijd zoveel geuren geroken (in gewone parfumerieën) die allemaal uit dezelfde kookpot leken te zijn gebrouwen, alleen het uiterlijk van de flessen waren verschillend. Ik wilde een gewone mainstream geur kopen als een vorm van onthechting. Die missie is volledig mislukt.

Anyway. Goddank hebben we totaal unieke geuren van Lorenzo Villoresi waar ik enorm gelukkig van wordt. Energie van krijg. Zo mooi. Na een vermoeiende dag deed ik zojuist Ylang Ylang op. Ik werd onmiddellijk ontspannen. Later meer over deze nieuwe liefde. Stiekum al geroken aan Garofano. Hoop dat die nog te koop is of anders naar mij wordt toegezonden. Wat een juweeltjes. kortom zeer de moeite waard, dit kennismakingspakket. Gulle volle testers. Je kan de geur op alle gemak beleven. Prijs is ook goed. Annindriya Perfume Lounge hartelijk dank voor het mogelijk maken om deze geuren te ruiken en te kopen. Wat een rijkdom.

M
Tropicana
Maaike Kamstra
Gulle weelderige fruitgeur

Nog nooit heb ik enige interesse getoond in fruitige geuren.
Het was voor mij een soort no-go area.
Ik vermeed ze. Ik hield van de boterige fluwelen Fracas, van de bosnimph Bandit, de bontgeweven Intrigant Patchouli o.a

Maar fruitgeuren? Nope.
Ik ben sinds een lange tijd helemaal verliefd geworden op de Russisch Orthodoxe kerk. ( iedereen zijn gekte, toch) Ik lees alle kerkvaders en de geschriften van hun heiligen ooit geleefd. Hun literatuur, de diepte van hun taalgebruik, het psychologisch inzicht van de woestijnvaders. Ik vind hun traditie één van de grootst bewaarde geheimen die er bestaan.
Ik kan mensen niet uitleggen wat het met me doet en dat hoeft ook niet.

Ik kwam op het idee om de rijkdom van de Russisch Orthodoxe kerk te vertalen in een geuren collage.
Je hebt veel tegenstellingen in dit geloof. Je hebt de ascetische monniken op de berg Athos. Hun prachtige gezangen, de nachtmissen vol kaarsen en wierook.
Daarnaast hun weelderige kerken. Maar ook de Dwazen van God, hun extase en buitensporige, onconventionele gedrag.

De rijke kleuren van hun gewaden.
Ik zocht een geur die deze weelderigheid, deze extase, de pure buitenzinnige vreugde van de Dwazen van God konden vertolken.
Het moest een fruitgeur zijn. Over the top, goud, oranje, druipende slierten, morsige overdadige fruittonen.

Het moest anders zijn.
Omdat ik heb me  nooit  heb verdiept in fruitgeuren wist ik niet waar te beginnen.

Ik ging random alle mainstream parfumerieën af en heb geloof ik elke fles uit die winkel opgespoten de afgelopen maanden. dacht dat het niet zo moeilijk zou moeten zijn vandaar niet meteen in de high end parfumerie gezocht.

Samples hier, samples daar. Heb er geen enkele gevonden, gewoonweg niet.

Per toeval las ik over Tropicana van Lorenzo Villoresi  vintage parfums.

Op naar  Annindriya.
Zodra ik deze winkel binnen kom ben ik mijn "normale" zelf niet meer. Ik word uitzinnig enthousiast en begin te ratelen alsof ik in geen maanden een mens gesproken heb.

Na al die mainstream geuren en gewone parfumerieën voelde ik mij thuiskomen.
Now we are talking. Super lieve parfum engel die mij hielp aldaar.

Deze Tropicana is de magische geur die ik zoek. Rijk, uniek, met helemaal niks te vergelijken, misschien een tropische cocktail. Maar dat vind ik een banale vergelijking.

Dit parfum is een boek, een wereld, een sfeer die je moet verkennen.
Hier heeft de parfumeur zijn ziel ingelegd en die ontmoet ik nu, zoals de taal in een boek waarin je de geest van de schrijver ontmoet.

Girl of Now Forever van Elie Saab vond ik b.v een lekkere geur ( Ja een Dominique Ropion), maar de geur lijkt meer op een smaakje, zoals je ketchup ergens bij doet.
Dat is Tropicana niet. Tropicana is een persoonlijkheid.

Ja, een feestje is het.
Op de top van een kale berg zit ik stil en denk na. Somber en serieus is mijn gemoed en plots uit het niets zie ik daar dansen, de Dwazen van God. Vrolijk met overvolle dienbladen en kruiken met ambrosius, ze morsen het op straat. De geur de Saints. Tropicana van Lorenzo Villoresi.

Dank jullie wel voor het brengen van deze prachtige creaties. Dat jullie nog lang mogen blijven bestaan.

G
Sacrebleu Intense
Gabrielle Schmitz
Sacre bleu

Heerlijke geur die lekker lang om je heen blijft hangen.
Een must have voor zeker de herfst/winter

M
gentle Fluidity - Gold edition
Marja owel, keurslagerij Owel
Uitstekend

Een heel mooie parfum dat bij mij past. Had mijn wensen gemaild. Echt een goed advies gekregen.

j
Pure Eve
jacqueline Peters
Pur Eve

Pur Eve is heerlijk als je hem opspuit daarna is de geur snel weg zelfs als ik hem royaal gebruik, ook anderen in mijn omgeving ruiken hem niet, jammer !
Zijn er misschien tips voor het gebruik ?

M
Odalisque
Maria van Dorst
Heerlijke, interessante, gelaagde geur

Voel me mooi als ik dit parfum draag.

Heerlijk product

Frisse geur en zuinig in gebruik en goed dat het vervulbaar is.
Mooi dat je mensen steunt voor wie schoon water niet vanzelfsprekend is.
Ik ga ook de hand - en bodylotion kopen en twee wandhouders.
Anna.

A
Personal Perfume Profiling
Anna van Benthem
Gezellig en persoonlijk aandacht

Heel erg tevreden over de ontvangst , de aandacht , het geduld en de deskundigheid van Karima. Je merkt dat zij plezier heeft in haar werk.
Ik zocht een meer pittige geur voor de herfst en de winter, heb een mooie geur gekozen en ook nog testers gekregen van geuren die ik ook heerlijk vond.
Heel fijn dit persoonlijke parfum advies en helpt je om een gerichte keuze te maken in de wereld van geuren.
Veel dank en waardering voor Karima!
Liefs van Anna.

H
Musc Intense
Hilly Farla
snelle levering

Bestelde artikel heel snel geleverd en daarbij nog een aantal samples ontvangen.

C
Cio Cio San
Carolien Calsius

Cio Cio San

N
Fig My Love
Nico N
Een groene geur die blijft duren en duren

Deze geur gaat van fris groen naar een zoet melkachtige geur die dagenlang blijft hangen in je kleren. Wel op en top een vijggeur, dus daar moet je wel fan van zijn.

J
Falling into the Sea
Jacqueline M
Nice hot weather parfume

Heerlijk geurtje voor warm weer. Samen met een bodylotion van citroengeur. Heerlijk fris👍👍
Bedankt voor de goede service

F
Fleur Japonais
Fanny Desmet
Zoet

Heel zoete geur is niet zo voor mij ik hou meer van magnolia geuren

E
Pure Eve
Ellen
Mooie en zachte geur!

Eindelijk heb ik mijn geur gevonden!
Pure Eve is een mooie en zachte geur, maar blijft toch subtiel de hele dag om mij heen. Het heeft een subtiel zoetje, zonder de opdringerigheid waarmee eerdere geuren zich vaak ontwikkelen bij mij. Ik ben er blij mee.

Intrigerende elegante bos suede geur

Prachtige sophisticated suede geur met een groen fluweel randje. Absoluut een must als je van zacht leer en van een bosrijke omgeving houdt. Het voelt alsof je met je driedelig witte pak door een prachtig bos in de bergen loopt met suede elegante high-heels. Een bijzondere mix van zakelijkheid, elegantie en natuur in een prachtig zwaar flacon, zoals het hoort. Voor mij een intrigerende, gedecideerde en kalme geur. Perfect voor het werk en zakelijke meetings. Hier is niets liefs en knuffeligs aan, gewoon zwaar elegant en volwassen. Heerlijk.

G
30 Alphaora
Gianna Nascivera
Paardenstal

De eerste indruk was iets viezigs. Vlak daarna vond ik de geur donker en sterk aanwezig. Op mijn huid ruik ik met name tabak en hout. De associatie die ik met deze geur heb is een paardenstal. Persoonlijk vind ik dit een mannengeur.

S
Silky Woods
Sietze Visker
Zeer vluchtig

Ik moet bekennen dat deze geur de eerste is die me tegenvalt.
‘s Morgens de geur op en rond de middag niet meer te ruiken. Slechte investering voor € 190,=

D
Musk
Dirk-Jan Gouwerok

Pracht geur,

Prachtig schuim

Dat het met de geur van Uomo wel goed zat, wist ik. Ik verwachte wel een goede scheerzeep. Daarin werd ik zeker niet in teleurgesteld. Het is een klassieke Italiaanse, plantaardige, drie keer geperste zeep; hard en bijna oneindig in gebruik…. De zeep schuimt makkelijk en geeft een dikke beschermende laag die het mes veilig laat glijden. Ook met het verzorgende gevoel op de huid na het scheren is het dik in orde. Geen irritatie en je voelt de beschermende laag. Kortom alles wat je van een goede zeep mag verwachten. De geur is iets zwakker dan de EDP maar dat is te verwachten. Het ruikt zeker naar Uomo en daarmee heb ik een elegante scheerbeurt. De dag begint aldus zeer prettig

Winkelmandje

×

Subtotaal

Bestellen